středa 27. srpna 2008

Top 10 alb



Rek jsem si ze je tu toho malo o tom co mam rad tak bych vypsal svejch 10 nejoblibenejsich alb a neco o nich. Nehodlam vas tu oslnovat nejakejma neznamejma kapelkama jako nejakej pozer i kdyz je taky posloucham, proste napisu to nej nej. Snazil sem se i o ruznorodost.


1. Children of Bodom - Follow The Raper


Tohle album ma skoro vsechno co na metalu tak miluju. Perfektni kombinace heavy, power a death metalu s uzasnejma melodiema. Proste miluju tu sehranost klaves s kytarama, hlavne posledni track stoji za to. Navic je to sranda a kluci se neberou vazne.


2. Slipknot - Iowa


Dneska se tohle album u me netoci tak casto, ale dam ho sem protoze mi do znacny miry zmenilo zivot. Kvuli nemu mam vkus takovy jaky mam. Vyvrhlo me to ze sparu sracek. Ta agresivita, skvely hracsky umeni to vsechno z tohohle alba kape. People = shit


3. Slayer - Reign In Blood


Dnes klasicky revolucni album. Metallica byla taky skvela ale byly to Slayer co utvorili takhle uzasnej masterpiece. Neuveritelny hracsky vykony a proste to kope prdel, co mam rict. :D Ani trochu to album nezestarlo.


4. Burzum - Burzum


Tohle albko pro me znamena hodne, protoze sem diky nemu nasel cestu k extremnimu metalu. Varg byl sice curak, ale s neuveritelnym talentum. Originalni pojeti black metalu spolu s ambientem fatntazie.


5. Cannibal Corpse - Butchered At Birth


To je album co me zaujalo uz tim obalem. :-D Jinak je to proste neskutecnej narez a zaroven sranda, pionyri grindcoru. Pri poslechu vzdy zborim barak.


6. Death - The Sound Of Persarvarance


Opet neskutecna kvalita. Chucka Schuldinera musel seslat na zem sam Satan aby ukazal jak se dela metal. Zakladatele death metalu a nejvetsi legendy. Maj i vic supr alb ale tohle je moje nej nejvic z nej dejcha ta Skandinavie i kdyz je to americka kapela :-D. RIP


7. Iron Maiden - Number Of The Beast


Aby tu byl taky zastupce klasickyho heviku tak sem sem dal i Iron Maiden. Technicka dokonalost se kloubi az s klasickym pristupem ke skladbam. Dokonala fuze chytlavosti se sofistikovanosti.


8. Trollech - Skryti v mlze


Metalova poezie a moje nejoblibenejsi cesky album vubec. Dukaz ze i my Cesi umime stvorit neco nadhernyho.


9. Between The Buried And ME - Alaska


Jestli chcete mix vsech metalovejch stylu a nejen metalovejch sezente si tuhle bozarnu. Metalcore je super zanr ale tohle album vsechny jeho zastupce dalece presahuje.


10. Kabat - Ma ji motorovou


A na zaver vasi oblibenci kvuli kterym si musim uzivat ty nekonecny privaly nadavek. Je to vetsinou od pozerskejch dementu co znaj maximalne Dole v dole a vic se o ne nezajimaj. Tohle album je ale jiny, naprosto nekomercni a brutalne zabavny heavy metal s nadechem thrashe. Titulni song si necham zahrat na pohrbu. :-D

4 komentáře:

Svestkac řekl(a)...

Jak tak koukam tak sem to mel tady zaplnit jmenama neznamejch norskejch black metalovejch kapel abych se zavdecil nejakejm pozerskejm smejdum, ale aspon sem vam dal super prilezitost ke kecum ze neznam zadny nekomercni kapely.

Svestkac řekl(a)...

Ale nejaky primitivove co sem chodi jen urazet by si stejne podle prislovi Kdo chce psa biti nejakej ten duvod nasli. To je holt ta lidska blbost. :-) Nevadi mi to, byl jsem na utok debilku pripraven.

Anonymní řekl(a)...

hehe koukám, že upgraduješ... Ještě se ani nikdo neozval, a už nadáváš :-D
Jinak abych se vyjádřil k tvému seznamu:
alba 1 a 2 podle mého mají s kvalitní hudbou pramálo společného.
Pokud jde o 3)Slayery, tam asi není o čem debatovat, to je prostě klasika.
4)Burzum - Burzum taky velmi dobrá věc.
5)K CC jsem si nikdy nenašel cestu, ale to ještě neznamená, že jsou špatní
6, 7, 8)tady víceméně souhlasím
9)Takováhle progrese mě u tebe překvapuje, ano to je kvalitní hudba
10)Kabáti byli od začátku spíš zábavová oddechovka. Má ji motorovou je od nich asi nejlepší album, ale osobně bych ji do svejch top ten nedal. No ale proti gustu...

Svestkac řekl(a)...

No vida ty ses asi jedinej co se tu nakonec chova slusne a nechodi mi sem jen nadavat. ;-) Jak koukam shodnem se tak na pulce no mohlo bejt hur.